Bc. Magdalena Petrová

Master's thesis

Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků

Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products
Anotácia:
Diplomová práce „Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků“ navazuje na bakalářskou práci a zabývá se využitím kvasů pro přípravu bezlepkového pečiva. Popisuje celiakii, její projevy a způsob léčby, kterým je vyřazení všech potravin obsahujících lepek z jídelníčku. Dále se práce zaměřuje na suroviny používané pro výrobu bezlepkových kvasů, způsob přípravy kvasů …viac
Abstract:
This thesis „Modification of the sourdough technology and dough manufactory in gluten-free bakery products“ is a continuation of the bachelor thesis and deals with the use of sourdough for the preparation of gluten-free bakery products. It describes celiac disease, its manifestations and treatment, which menas to eliminate all foods containing gluten from the diet. The work also focuses on the raw …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Práce na příbuzné téma