Mikrobiologické aspekty zpracování jedlého hmyzu – Adam Kovál
Adam Kovál
Bakalářská práce
Mikrobiologické aspekty zpracování jedlého hmyzu
Microbiological aspects of edible insect processing
Anotace:
Jedlý hmyz se do budoucna jeví jako potenciální udržitelný zdroj bílkovin a dalších živin. Začínají se ale kvůli tomu objevovat otázky ohledně jeho bezpečnosti v oblasti mikrobiologie. Není v dnešní době vypracováno mnoho prací, které se touto tématikou zabývají a nejsou tak legislativně zavedené požadavky na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu. Z důvodů absence konkrétních požadavků je doporučeno …víceAbstract:
Edible insects appear to be a potential sustainable source of protein and other nutrients in the future. However, questions about its safety in the field of microbiology are beginning to arise. Today, not many works dealing with this topic have been written and there are no legislatively established requirements for the microbiological quality of edible insects. Due to the absence of specific requirements …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Emergentní mikrobiální patogeny přenášené hematofágními členovci v Evropě
Lucie Kubíčková -
Soil enzyme activities and microbial communities as bio indicators for soil recovery, health and quality in forest ecosystem in south Moravian region of the Czech Republic
Hanadi Abd Alrahman Ali Ananbeh -
Environmentální riziko výskytu mikrobiálních patogenů ve vermikompostovaných zvířecích exkrementech
Kateřina Kalinová -
Insects as Food
Julie Posseltová -
Fytofágní hmyz na pěstovaných rostlinách čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae)
Kateřina Janatová -
Jedlý hmyz jako potravina budoucnosti
Martina Krulíková -
Včela jako hmyz sui generis a její ochrana z pohledu práva
Nikola Mrkývková -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič