Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro} – Bc. Iva Březinová
Bc. Iva Březinová
Diplomová práce
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}
Effect of Selected Factors on Bacteria Degrading Biogenic Amines in vitro
Anotace:
Cílem této studie bylo zjistit vliv vybraných faktorů (pH, koncentrace NaCl, teplota, médium) na schopnost degradace vybraných biogenních aminů dvou bakterií (B. subtilis 23 a B. pumilus 26). Bylo zjištěno, že hodnota pH neovlivňuje degradační aktivitu těchto kmenů, naproti tomu koncentrace NaCl, teplota a složení kultivačního média ovlivňují významně schopnost degradace aminů testovaných bakterií …víceAbstract:
The aim of this study was to investigate effect of selected factors (pH, NaCl concentration, temperature, medium) on degrading activity of two microorganisms (B. subtilis 23 and B. pumilus 26) There is no effect of pH values on degrading activity of B. subtilis 23 and B. pumilus 26. On the other hand NaCl concentration, temperature and medium effected ability to degrade biogenic amines significantly …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BŘEZINOVÁ, Iva. \textit{Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách $\backslash$kur$\{$in vitro$\}$}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/tblbkq/.
Jak správně citovat práci
Březinová, Iva. Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Štěpán Beneš -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií rodu Bifidobacterium
Zuzana Svobodová -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Vliv inokulace Trametes versicolor a Bacillus subtilis na účinnost kompostování gastroodpadu
Mariia Balycheva