Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek – Bc. Agáta Uchytilová
Bc. Agáta Uchytilová
Master's thesis
Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek
Quality and application of functional confectionery
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kvality a uplatnění funkčních cukrovinek. Její literární rešerše se věnuje cukrovinkám a funkčním potravinám. Čokoládové výrobky jsou zde detailně pospány, včetně obsahu bioaktivních složek a způsobů fortifikace. Část rešerše věnující se funkčním potravinám je zaměřena na jejich charakteristiku, výrobu a možnosti jejich uplatnění v boji s civilizačními nemocemi …moreAbstract:
This thesis deals with the quality and application of functional confectionery. Its literature search focuses on confectionery and functional foods. Chocolate products are discussed in detail, including the content of bioactive ingredients and methods of fortification. The part of the research devoted to functional foods focuses on their characteristics, their production and their possible applications …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Human Nutrition
Theses on a related topic
-
Chocolate Confectionery market analysis - United Kingdom
Alexandra Kiš Bandiová -
Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby
Zuzana Vodehnalová -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová -
Hodnocení čokoládové cukrovinky obohacené složkami zvyšujícími nutriční hodnotu
Kateřina Zítková -
Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek
Helena Kölblová -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Pralinky a variabilita jejich výroby
Michal Pešák -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth