Bc. Agáta Uchytilová

Master's thesis

Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek

Quality and application of functional confectionery
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kvality a uplatnění funkčních cukrovinek. Její literární rešerše se věnuje cukrovinkám a funkčním potravinám. Čokoládové výrobky jsou zde detailně pospány, včetně obsahu bioaktivních složek a způsobů fortifikace. Část rešerše věnující se funkčním potravinám je zaměřena na jejich charakteristiku, výrobu a možnosti jejich uplatnění v boji s civilizačními nemocemi …more
Abstract:
This thesis deals with the quality and application of functional confectionery. Its literature search focuses on confectionery and functional foods. Chocolate products are discussed in detail, including the content of bioactive ingredients and methods of fortification. The part of the research devoted to functional foods focuses on their characteristics, their production and their possible applications …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2023
  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Reader: Iva Burešová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta