Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek – Bc. Agáta Uchytilová
Bc. Agáta Uchytilová
Diplomová práce
Kvalita a uplatnění funkčních cukrovinek
Quality and application of functional confectionery
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kvality a uplatnění funkčních cukrovinek. Její literární rešerše se věnuje cukrovinkám a funkčním potravinám. Čokoládové výrobky jsou zde detailně pospány, včetně obsahu bioaktivních složek a způsobů fortifikace. Část rešerše věnující se funkčním potravinám je zaměřena na jejich charakteristiku, výrobu a možnosti jejich uplatnění v boji s civilizačními nemocemi …víceAbstract:
This thesis deals with the quality and application of functional confectionery. Its literature search focuses on confectionery and functional foods. Chocolate products are discussed in detail, including the content of bioactive ingredients and methods of fortification. The part of the research devoted to functional foods focuses on their characteristics, their production and their possible applications …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Výživa člověka
Práce na příbuzné téma
-
Chocolate Confectionery market analysis - United Kingdom
Alexandra Kiš Bandiová -
Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby
Zuzana Vodehnalová -
Čokoládové cukrovinky a jejich specifické vlastnosti
Agáta Uchytilová -
Hodnocení čokoládové cukrovinky obohacené složkami zvyšujícími nutriční hodnotu
Kateřina Zítková -
Čokoládové hmoty a možnosti jejich uplatnění při výrobě funkčních cukrovinek
Helena Kölblová -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Pralinky a variabilita jejich výroby
Michal Pešák -
Vliv zpracování a složení náplně čokoládových pralinek na jejich výslednou kvalitu
Vojtěch Neuwirth