Infekce drůbeže méně častými sérovary Salmonella enterica – Mgr. Karolína Varmužová, Ph.D.
Mgr. Karolína Varmužová, Ph.D.
Disertační práce
Infekce drůbeže méně častými sérovary Salmonella enterica
Infection of poultry with less frequent Salmonella enterica serovars
Anotace:
Drůbež je pro člověka častým zdrojem netyfoidních salmonel. Proto se přistupuje k opatřením, která mají za úkol snížit prevalenci salmonel u kuřat a potažmo snížit incidenci humánních salmonelóz. Jedním z možných opatření je použití probiotik nebo produktů kompetitivní exkluze. Dalším stupněm ochrany kuřat proti infekci je vakcinace. V první části práce jsme se proto zabývali srovnáním imunitní odpovědi …víceAbstract:
Poultry is common source of non-typhoid Salmonella for humans. Therefore different interventions are designed to reduce the prevalence of Salmonella in chickens and thereby the incidence of human salmonellosis is decreasing. One such intervention is the use of probiotic, competitive exclusion products or vaccination. In the first part of the dissertation, we were interested in the comparison of chicken …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 9. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ms6tc/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 11. 2016
- Vedoucí: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
- Oponent: doc. RNDr. Milan Bartoš, Ph.D., doc. RNDr. Vladislava Růžičková, CSc., doc. Ing. Bc. Igor Šplíchal, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaDoktorský studijní program / obor:
Biologie (čtyřleté) / Mikrobiologie