Jakub Hercík

Bakalářská práce

Charakteristika pálené hrany u oceli S355 v závislosti na vstupních parametrech

Characteristics of Cutting Edges at Steel Grade S355 Depending on the Input Parameters
Anotace:
Obsah této bakalářské práce je přiblížení tepelného dělení kyslíkem a plazmou. Na plechu o šířce 22 mm jsou provedeny čtyři zkušební řezy pomocí kyslíko – acetylenového plamene, u kterých je měněna rychlost řezání a u jednoho vzorku i tlak. V experimentální části jsou jednotlivé vzorky porovnávány pomocí makrostruktury, mikrostruktury a naměřené tvrdosti v okolí řezné hrany.
Abstract:
The content of this bachelor's thesis is the approach of heat division by oxygen and plasma. Four oxygen test cuts are made on a sheet 22 mm wide, the cutting speed is changed and the pressure is changed for one sample. In the experimental part, the individual samples are compared using macrostructure, microstructure and measured hardness around the cutting edge.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2021
  • Vedoucí: Lucie Krejčí
  • Oponent: Petr Mohyla

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava