Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet – Bc. Veronika ŠIMKOVÁ
Bc. Veronika ŠIMKOVÁ
Diplomová práce
Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet
Foods for particular nutritional purposes and their usage within the frame of specific dietary systems
Anotace:
Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený náhled na problematiku použití potravin pro zvláštní výživu na území České republiky. Práce se zaměřuje na potraviny bez fenylalaninu, potraviny pro diabetiky a potraviny s nízkým obsahem laktózy a bezlaktózové. Popisuje onemocnění a stavy, které vyžadují zařazení těchto potravin do jídelníčku. Praktická část práce hodnotí nutriční parametry a ekonomickou …víceAbstract:
The aim of the thesis is to provide a comprehensive view on issue of foods for particular nutritional uses in the Czech Republic. The thesis focuses on foodstuff for phenylketonu-rics, non-lactose foodstuff and diabetic foodstuff and describes disorders and conditions where inclusion of this foodstuff into daily menu is needed. Experimental part of thesis evaluates nutritional value and economic availability …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22643
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠIMKOVÁ, Veronika. Potraviny pro zvláštní výživu a jejich využití v rámci jednotlivých diet. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Potraviny pro zvláštní výživu-výživa pro kojence a malé děti
Lucie Svobodová -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Jsou doplňky stravy a potraviny pro zvláštní výživu součástí výživy adolescentů?
Zuzana Bilová -
Využití potravin pro zvláštní lékařské účely při vybraných poruchách metabolismu aminokyselin
Jaroslava Křižanovská -
Regulace zdanění léčivých přípravků a potravin pro zvláštní lékařské účely
Kateřina Terschová -
Možnosti výroby hořčičné omáčky bez použití konzervačních látek
Sabina Malá -
Nutriční a energetické požadavky u dětí s diabetes mellitus
Petr Starostka