Bc. Barbora Kramná
Bakalářská práce
Trendy v přípravě pokrmů
Trends in food preparation
Anotace:
Bakalářská práce popisuje moderní trendy přípravy pokrmů a jejich historický vývoj. Pojmy, které jsou s těmito způsoby přípravy pokrmů úzce spjaty, mají za cíl pomoci gastronomickým profesionálům a studentům gastronomických oborů. Produktem je Vícejazyčný gastronomický slovník odborné terminologie.Abstract:
The bachelor thesis describes modern styles of food preparations and it´s historical development. A terms which are closely related with those styles should help to gastronomic professionals and students of gastronomic disciplines. The product of the this thesis is Multilingual gastronomic dictionary of prefessionl termilogogy.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2021
Identifikátor:
https://is.slu.cz/th/rbepl/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 8. 2021
- Vedoucí: Mgr. Alexandr Burda
- Oponent: Ing. Bc. Michal Motyčka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v OpavěSlezská univerzita v Opavě
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v OpavěBakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Lázeňství a turismus
Práce na příbuzné téma
-
Übereinstimmungen und Unterschiede in der lexikalischen Komposition der deutschen, englischen und slowakischen Terminologie in der Gastronomie
Jana HLUŠKOVÁ -
La terminologie gastronomique française : Quelle variation orthographique dans les menus tch\`{e}ques
Sára SKOPALOVÁ -
Lingvistická analýza gastronomické terminologie v současné ruštině
Markéta Laryšová -
Porovnání ruské a české terminologie z oblasti gastronomie
Petra MICHALÍKOVÁ -
Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii
Marek Zbořil -
TECHNOLOGIE VAKUOVÁNÍ POTRAVIN A SOUS VIDE V GASTRONOMII
Veronika Prudilová -
Užití digitálních technologií ve výuce odborných předmětů v gastronomii
Ondřej ŠKUTA -
Vakuování potravin a Sous vide technologie v gastronomii
Nikola Horká