Vliv enzymů, aplikovaných na zpracované bulvy cukrové řepy, ovlivňující kvalitu saturované šťávy – Petra Langrová
Petra Langrová
Master's thesis
Vliv enzymů, aplikovaných na zpracované bulvy cukrové řepy, ovlivňující kvalitu saturované šťávy
The influence of enzymes applied on processed sugar beet bulbs on the quality of saturated juice
Abstract:
Práce je zaměřena na stanovení přítomnosti dextranu a jeho případného množství v cukrovarnických mezivýrobcích. Dextran je polysacharid, který vzniká na bulvě cukrové řepy nevhodným skladováním, nízkými teplotami, či poraněním řepné tkáně, která je následně velice citlivá k infekcím produkovaných mikroorganismem Leuconostoc mesenteroides. Infekce vede ke vzniku polysacharidů a jiných vedlejších produktů …moreAbstract:
The thesis focuses on the determination of dextran presence and its potential amount in sugar made semi-products. Dextran is a polysaccharide which is created on a sugar beet tuber due to inappropriate storing, because of low temperatures or wound of beet tissue, which is subsequently prone to infections caused by Leuconostoc mesenteroides microorganism. The infection results in creation of polysaccharides …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Josef Pulkrábek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LANGROVÁ, Petra. \textit{Vliv enzymů, aplikovaných na zpracované bulvy cukrové řepy, ovlivňující kvalitu saturované šťávy}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/tfvdpy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Český korpus příkladových vět
Michal Cukr -
Společná zemědělská politika EU a její dopady na rozvojové země skupiny ACP: zaměření na komoditu cukr
Kateřina HUDÁKOVÁ -
Analýza odrůstání výmladků listnatých dřevin v interakci s vlivem zvěře v experimentálním porostu v přírodní rezervace Na Voskopě, Český kras
Martin Cukr -
Bezpečná emailová služba s filtrací spamu
Matěj CUKR -
Aplikace pro moderátory Radia Haná konsolidující dopravní informace
Matěj CUKR -
Cukr z pohledu nutričního terapeuta
Zuzana Strnadelová -
Je to sladké, a cukr to není . Co je to ?
Kristýna Fajkusová -
Optimalizace produkce cukr-vázajících proteinů z Aspergillus fumigatus v hostitelském organismu Escherichia coli
Jitka Ždánská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights