Lucie Lichá

Bachelor's thesis

Vitamín D2 a D3 v potravinách

Vitamin D2 and D3 in foods
Anotácia:
V této práci jsou popsány struktura, potravinové zdroje a funknční vlastnosti vitaminu D2 a D3 v souvislosti s lidským metabolismem. Přestože mají oba vitaminy v organismu shodnou funkci, významně se liší ve zdrojích, metabolismu, biodostupnosti a účinnosti. S využitím literárních zdrojů bylo zjištěno, že vitamin D3 byl ve většině případů účinnější ve srovnání s vitaminem D2, zejména při zvyšování …viac
Abstract:
In this study, the structure, food sources, and functional properties of vitamin D2 and D3 in relation to human metabolism were described. Although both vitamins serve the same function in the organism, they significantly differ in their sources, metabolism, bioavailability, and efficacy. Based on the literature, it has been found that vitamin D3 is more effective than vitamin D2 in most cases, especially …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2024
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lichá, Lucie. Vitamín D2 a D3 v potravinách. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs