Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy – Adéla Dobrovská
Adéla Dobrovská
Bachelor's thesis
Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy
Minerals and trace elements as food supplements
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá vlivem jednotlivých minerálních látek a stopových prvků, jako doplňků stravy na lidský organismus. Snaží se sumarizovat na základě doposud prezentovaných vědeckých názorů doporučené množství jednotlivých makro- a mikroelementů, které jsou nezbytné pro řadu metabolických a fyziologických procesů v lidském těle. Věnuje se doplňkům stravy jako zvláštní kategorii potravin, jejímž …moreAbstract:
The bachelor´s thesis focuses on effects of individual minerals and trace elements as food supplements on human body. It aims, based on published scientific views, to summarize the recommended amounts of individual macro- and microelements which are necessary for various metabolic and physiological processes in human body. The thesis describes food supplements as a special category of food, the purpose …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 3. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DOBROVSKÁ, Adéla. \textit{Minerální látky a stopové prvky jako doplňky stravy}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/thrfc8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights