Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu – Veronika Bugáňová
Veronika Bugáňová
Bachelor's thesis
Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu
Quarantine bacterial disease of potatoes - types, methods of detection
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje karanténním bakteriálním chorobám bramboru. První část popisuje rostlinu bramboru a choroby, které ji ohrožují. Hlavní část popisuje, které bakterie karanténní choroby bramboru způsobují, zejména pak Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum. Je popsáno, jak mohou být rozpoznány projevy na rostlině a jak je detegovat pomocí laboratorních metod …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on bacterial quarantine diseases of potato. The first part describes the potato plant and the most common diseases that threaten it. The main focus is on bacterial diseases caused mainly by Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus and Ralstonia solanacearum, their manifestations, recognition and the possibility of laboratory identification of their main agents.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUGÁŇOVÁ, Veronika. \textit{Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/thtyrd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bugáňová, Veronika. Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs