Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu – Veronika Bugáňová
Veronika Bugáňová
Bakalářská práce
Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu
Quarantine bacterial disease of potatoes - types, methods of detection
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje karanténním bakteriálním chorobám bramboru. První část popisuje rostlinu bramboru a choroby, které ji ohrožují. Hlavní část popisuje, které bakterie karanténní choroby bramboru způsobují, zejména pak Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus, Ralstonia solanacearum. Je popsáno, jak mohou být rozpoznány projevy na rostlině a jak je detegovat pomocí laboratorních metod …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on bacterial quarantine diseases of potato. The first part describes the potato plant and the most common diseases that threaten it. The main focus is on bacterial diseases caused mainly by Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus and Ralstonia solanacearum, their manifestations, recognition and the possibility of laboratory identification of their main agents.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bugáňová, Veronika. Karanténní bakteriální choroby bramboru - typy, metody průkazu. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin