Bc. Lucie Cacková

Master's thesis

Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách

Sorption behaviour of tannin at various temperatures
Anotácia:
Práce se zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody pro vzorky taninu a pšeničného škrobu při teplotách 5, 15, 25 a 35°C statickou gravimetrickou metodou. Experimentální data byla popsána pomocí různých matematických modelů, jejichž parametry byly získány metodou nelineární nebo lineární regrese. S pomocí Clausius-Clapeyronovy rovnice byla získána závislost čistého …viac
Abstract:
The thesis deals with the determination of relative equilibrium moisture contents of tannin and wheat starch at different water activity levels in various temperatures (5, 15, 25, 35°C). The static gravimetric method was used in this study. Various mathematical equations have been applied to the experimental data and the parameters were obtained by non-linear and linear regression techniques. Net isosteric …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2011
  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Cacková, Lucie. Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs