Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva – Bc. Iva Rotreklová
Bc. Iva Rotreklová
Diplomová práce
Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva
Technology of manufacturing of special malts for the beer production
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá technologií výroby speciálních sladů, které jsou určeny pro výrobu piva. Literární přehled je zaměřen na teorii výroby sladu a možnosti výroby speciálních sladů z obilovin, jako je pšenice, oves, žito nebo kukuřice, které je možno následně využít k výrobě piva. Pro experimentální část byly vybrány některé druhy obilovin, ze kterých byl v mikrosladovně vyroben slad. Tyto …víceAbstract:
This thesis deals with technology of special malts production that are designed for the beer production. Literature review focuses on the theory of malt production and the posibility of special malts production from cereals such as wheat, oat, rye or corn, that can be subsequently used for beer production. Several kinds of cereals were chosen for the experimental part of the thesis and malts were made …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva
Milena Pavlů -
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Šárka Ratiborská -
Technologie výroby a druhy speciálních sladů
Dalibor FILÍPEK -
Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv
Hana Ficová -
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monika Plátová -
Vliv odrůdy ječmene a technologie výroby sladiny na výtěžnost lihu při výrobě whisky
Sára Šubrtová
Název
Vložil
Vloženo
Práva