Vliv potenciálu mrznutí na enzymatickou aktivitu – Mgr. Ľubica Krausková, Ph.D.
Mgr. Ľubica Krausková, Ph.D.
Bakalářská práce
Vliv potenciálu mrznutí na enzymatickou aktivitu
The Influence of Freezing Potential on the Enzymatic Activity
Anotace:
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou potenciálu mrznutia, ktorý vzniká pri mrznutí zriedených vodných roztokov a ktorý by mohol byť zodpovedný za denaturáciu enzýmov. Pokusy zmerať potenciál mrznutia solí boli uskutočnené za rôznych podmienok.Abstract:
This bachelor thesis deals with the problem of freezing potential. This phenomenon originates when dilute aqueous solutions are frozen and could be responsible for enzyme denaturation. Attempts of the freezing potential measuring were made under different conditions.
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/i6n8o/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2010
- Vedoucí: doc. Mgr. Dominik Heger, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Study of Processes Associated with Freezing of Aqueous Solutions
Ľubica Vetráková