Negativní vliv zasolení na fyziologický stav rostlin a jeho dopady na zemědělskou produkci – Jaroslav Štěrba
Jaroslav Štěrba
Diplomová práce
Negativní vliv zasolení na fyziologický stav rostlin a jeho dopady na zemědělskou produkci
The negative effect of salinity on the physiological state of the plant and its effects on agricultural production
Anotace:
Pokusné varianty vychází z podmínek, které nejsou typické jen pro přímořské oblasti, ale i pro Českou republiku. Zasolení v našem klimatickém pásmu je způsobeno především pěstování monokultur, či nadměrným použitím chemických hnojiv. V České republice v roce 2009 činila výměra slabě zasolených půd kolem 6600 ha (0,2 %) zemědělské půdy. Existuje reálný předpoklad, že se výměra zasolených půd v ČR do …víceAbstract:
Experimental variations are based on conditions that are not typical only for coastal areas, but also for the Czech Republic. Salination is caused in our climate zone mainly due to the cultivation of monocultures or excessive use of chemical fertilizers. Moderate salty soils were present in the Czech Republic in 2009 on area around 6600 ha (0.2 %) of agricultural land. There is a realistic assumption …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTĚRBA, Jaroslav. \textit{Negativní vliv zasolení na fyziologický stav rostlin a jeho dopady na zemědělskou produkci}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/tl57tm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Péče o biosféru / Udržitelný rozvoj biosféry
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zasolení na rychlost fotosyntézy, transpirace a stomatální vodivost u šruchy zelné (Portulaca oleracea L.)
Barbora Benáčková -
Vliv osmotického stresu na rychlost fotosyntézy a transpirace u vybraných druhů listové zeleniny.
Petra Černohorská -
Vliv zasolení na primární metabolismus a enzymatickou aktivitu máku setého
Jakub Špaček -
Vliv zasolení na fyziologické charakteristiky vybraných druhů rodu řepa (Beta)
Kristian Hlavatý -
Vliv zasolení na rychlost výměny plynů a fluorescence juvenilních rostlin béru a čiroku
Martin Ludvík -
Vliv zasolení na rychlost výměny plynů a fluorescenci chlorofylů u juvenilních rostlin z čeledi ""Cucurbitaceae""
Dominika Džačovská -
Vliv zasolení na rychlost výměny plynů u vybraných druhů listové zeleniny
Jan Kodet
Název
Vložil
Vloženo
Práva