Liana Leshchuk

Bachelor's thesis

Biologicky aktivní látky v kávě

Biologically active substances in coffee
Abstract:
Bakalářská práce se věnuje biologicky aktivním látkám v kávě. První část práce se tyká historie kávy, charakteristiky kávových stromů, výroby kávy od kroku sklizně až po pražení a další úpravy, typů kávy dle stupně pražení.Druhá část práce je zaměřená na chemické složení kávového zrna a biologicky aktivní látky, jejich obsah a vliv na organismus člověka, což je hlavním tématem této práce. Dále následuje …more
Abstract:
Bachelor thesis deals biologically active substances in coffee. The first part of work is include the history of coffee, the characteristics of coffee trees, the production of coffee from the step of the harvest to the roasting and other adjustments, the types of coffee according to the degree of roasting. The main theme of second part is the chemical composition of coffee beans. We look at biologically …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta