Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy – Bc. Sára HONZEJKOVÁ
Bc. Sára HONZEJKOVÁ
Diplomová práce
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Milk and dairy products in alimentation of primary school children
Anotace:
Mléko a mléčné produkty jsou ve výživě dětí nezastupitelné. Látky, které mléko obsahuje, napomáhají dětem ke správnému růstu a vývoji. Jedná se například o plnohodnotné bílkoviny, či vápník, a je tedy nutné dětem mléko podávat. Děti konzumují mléko prakticky už od narození. Avšak i konzumace mléka může být spojena se zdravotními problémy, jako je alergie na bílkovinu kravského mléka či laktózová intolerance …víceAbstract:
Milk and milk products are irreplaceable in the children´s nutrition. Substances which milk contains assist children to the proper growth and development. The most important substances are for example proteins or calcium and therefore it´s necessary to feed children with milk. Children consume milk practically since birth. However, milk consumption may be associated with health problems, such as milk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Jaromír Kadlec
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HONZEJKOVÁ, Sára. \textit{Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy} Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/tm1ota/. [cit. 2024-04-16].
Jak správně citovat práci
HONZEJKOVÁ, Sára. Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení a porovnání spotřeby mléka a mléčných výrobků v České republice a Ruské federaci
Oleksandr Midnyi -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Petra VAROUSOVÁ -
Stravovací zvyklosti žáků ZŠ a SŠ s ohledem na konzumaci mléka a mléčných výrobků a informovanost žáků o jejich nutriční hodnotě
Pavlína ŠVECOVÁ -
Význam vitamínů a minerálních látek v mléce a mléčných výrobcích
Marie ZÁMEČNÍKOVÁ -
Staphylococcus aureus - jeho výskyt a možnosti detekce v mléce a mléčných výrobcích
Denisa Fenclová -
Monitoring obsahu chlorečnanů a chloristanů v mléce a mléčných výrobcích
František Tomiška -
Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech
Michaela Pešková -
Mléko a mléčné výrobky a jejich význam ve výživě
Hana Šubertová
Název
Vložil
Vloženo
Práva