Ondřej Novák

Bachelor's thesis

Modifikace textury 3D tisknutých čokolád

Texture modification of 3D printed chocolates
Abstract:
Práce cílí na shrnutí poznatků o spojení čokolády a technologie 3D tisku, které má do budoucna velký potenciál. 3D objekty z čokolády zpracované tímto způsobem je totiž možné upravit na míru vlastním požadavkům, v čemž spočívá hlavní výhoda této technologie. Tato práce je zaměřena zejména na úpravu parametrů, které mají vliv na výslednou texturu výrobku. Část práce je věnována shrnutí problematiky …more
Abstract:
The thesis aims to summarize the information about the combination of chocolate and 3D printing technology, which has great potential for the future. 3D printed chocolate objects processed in this way can be customized to suit individual requirements, which is the main advantage of this technology. This thesis focuses mainly on the adjustment of parameters that affect the resulting texture of the product …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Richtera, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta