Stanovení dusíku u vybraných druhů hub metodou fotonové aktivační analýzy – Bc. Markéta Nováková
Bc. Markéta Nováková
Master's thesis
Stanovení dusíku u vybraných druhů hub metodou fotonové aktivační analýzy
Determination of nitrogen in selected mushroom species by photon activation analysis
Anotácia:
Dusík je důležitým biogenním prvkem, základní složkou aminokyselin a je přítomen ve všech živých organismech. Ke stanovení dusíku ve vybraných vzorcích jedlých hub byla použita fotonová aktivační analýza (PAA), která patří mezi nedestruktivní jaderné analytické metody. Je založena na jaderných reakcích prvků přítomných ve vzorku, které jsou aktivovány při ozařování vysokoenergetickými fotony a následné …viacAbstract:
Nitrogen is an important biogenic element, base of amino acids and it is in every alive organism. Photon activation analysis (PAA), which belongs to non-destructive nuclear analytical methods, was used for determination of nitrogen content in selected samples of edible mushrooms. IPAA is based on nuclear reactions of elements present in the sample which are activated by irradiation with high-energy …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Ivana Krausová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Markéta. \textit{Stanovení dusíku u vybraných druhů hub metodou fotonové aktivační analýzy}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/tojilk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
Stanovení dusíku ve vybraných odrůdách pšenice ozimé metodou fotonové aktivační analýzy
Marcela Mádlíková -
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
In Vivo Incorporation of Non-Canonical Amino Acids into Proteins
Dariia Pavlenko -
The role of branched-chain amino acids: metabolic remodelling in pancreatic carcinoma cells
Klára Gotvaldová -
Syntéza calixarenů nesoucích aminokyseliny/ureidoskupiny pro studium jejich dimerizace a komplexačních vlastností
Jiří Šimánek -
Houby rodu Coprinus - potenciálně léčivé houby
Marie Neterdová -
Mycota: houby v kultuře a umění
Kateřina Holatová
Názov
Vložil
Vložené
Práva