Bc. Tereza Hloušková

Master's thesis

Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu

Chemical and physical properties of linden syrup
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených lipových sirupů. V teoretické části jsou popsány biologicky aktivní složky lipového květu a jejich účinky. Dále je popsáno, v jakých formách se lipový květ využívá s ohledem na platnou legislativu. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část se pak zabývá přípravou …more
Abstract:
This thesis examines the chemical and physical properties of linden syrup prepared by different methods. The theoretical part describes the biologically active compounds and their effects on human health. After that, various uses of linden flower as a food ingredient or medicine herb with the relation to the legislation are described. Analytical methods used in the practical part of thesis were characterized …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hloušková, Tereza. Chemické a fyzikální vlastnosti lipového sirupu. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic