Martina PROKOPOVÁ

Bachelor's thesis

Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek

Evaluation of antioxidation capacity using DNA as biosenzor
Abstract:
Je již poměrně známým faktem, že volné radikály mohou v organismu způsobovat vznik mnoha patologických stavů, případně zhoršovat jejich průběh. V současné době je tak hlavní snahou podat důkazy o antioxidační kapacitě různých látek a to jak přírodních, tak synteticky vyráběných. Předmětem zájmu je zvláště působení uměle vyráběných doplňků stravy. Vzhledem k závažnosti možných důsledků oxidačního poškození …more
Abstract:
It is already quite known fact that free radicals can generate many pathological states in organisms or worsen their progress. Currently, the principal aim is to provide evidence of the antioxidant capacity of different substances, both natural and synthetically produced. The focus is particularly on synthetic food supplements. Due to the potential serious consequences of oxidative damage to biomolecules …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2013
Accessible from:: 22. 4. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 21. 5. 2013
  • Supervisor: Mgr. Jiří Červeň

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PROKOPOVÁ, Martina. Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek. Ostrava, 2013. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta