Martina PROKOPOVÁ

Bakalářská práce

Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek

Evaluation of antioxidation capacity using DNA as biosenzor
Anotace:
Je již poměrně známým faktem, že volné radikály mohou v organismu způsobovat vznik mnoha patologických stavů, případně zhoršovat jejich průběh. V současné době je tak hlavní snahou podat důkazy o antioxidační kapacitě různých látek a to jak přírodních, tak synteticky vyráběných. Předmětem zájmu je zvláště působení uměle vyráběných doplňků stravy. Vzhledem k závažnosti možných důsledků oxidačního poškození …více
Abstract:
It is already quite known fact that free radicals can generate many pathological states in organisms or worsen their progress. Currently, the principal aim is to provide evidence of the antioxidant capacity of different substances, both natural and synthetically produced. The focus is particularly on synthetic food supplements. Due to the potential serious consequences of oxidative damage to biomolecules …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2013
Zveřejnit od: 22. 4. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 5. 2013
  • Vedoucí: Mgr. Jiří Červeň

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PROKOPOVÁ, Martina. Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek. Ostrava, 2013. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta