Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru – Bc. Michaela Plutová
Bc. Michaela Plutová
Diplomová práce
Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru
Sensory Acceptability of Yoghurt with Addition of Food and Agriculture Industry By-products
Anotace:
Cílem práce bylo vyrobit neochucené a ochucené modelové vzorky jogurtů a přídavkem testovaného materiálu, (rozmělněných semen révy vinné, lněné vlákniny a lněného oleje), které budou senzoricky přijatelné a zároveň navýší nutriční hodnotu výrobku. V teoretické části byly blíže specifikovány jednotlivé druhy testovaného materiálu. Dále byla věnována pozornost procesu výroby a charakterizaci mléčného …víceAbstract:
The aim of this thesis is produce an unflavoured and flavoured model samples of yogurts with the addition of the test materials (crushed seeds of the vine, flax fibre and flax oil). These yogurts are sensory acceptable and also they should increase the nutritional value of these products. In the theoretical part individual test materials are specified. In addtion, attention is focused on description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2014
Zveřejnit od: 26. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PLUTOVÁ, Michaela. \textit{Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/trk50p/.
Jak správně citovat práci
Plutová, Michaela. Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem vedlejších produktů potravinářského a zemědělského sektoru . Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Studium biologicky aktivních látek u semen révy vinné a jejich vlivu na vybrané biochemické markery u Rattus norvegicus
Lenka Tomášková -
Využití pokrutin ze semen révy vinné v gastronomii
Lucie Damborská -
Zastoupení biologicky aktivních látek v semenech révy vinné (Vitis vinifera L.)
Štěpánka Horníčková -
Metody získávání a využití olejů ze semen révy vinné
Karolína Hrnčiříková -
Ověření účinnosti šnekového lisu při lisování oleje ze semen révy vinné
Nicole Gottwaldová -
Možnosti využití pokrutin získaných při lisování semen révy vinné pro přípravu alternativních produktů
Vladimír Škrábek -
Perspektivy využití matolin révy vinné ve zpracovatelských technologiích
Zuzana Prátová -
Hodnocení vybraných parametrů kvality hroznů révy vinné (Vitis vinifera L.)
Marie Kozáková