Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik – Bc. Irena Hlaváčová
Bc. Irena Hlaváčová
Diplomová práce
Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik
The Influence of Soil Nitrogen and Phosphorus on Sweet Pepper Antioxidant Properties
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti paprik. Byly použity tři úrovně hnojení. Sledován byl obsah polyfenolů, flavonoidů a celkové antioxidační aktivity. Výzkum byl prováděn formou nádobového pokusu. Chemickými analýzami byl zjištěn vliv různých dávek hnojení na zmíněné parametry.Abstract:
The aim of this diploma thesis is to observe the antioxidant properties of peppers during increasing the amount of soil nitrogen and phosphorus. There were three levels of fertilization used. Specifically, polyphenols, flavonoids and total antioxidant activity were monitored. This research was carried out using the container experiment. The influence of various amounts of fertilization on parameters …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zveřejnit od: 14. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hlaváčová, Irena. Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková