Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství – Veronika Krejčová
Veronika Krejčová
Bakalářská práce
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Nutrition and food safety during pregnancy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá významem a vlivem jednotlivých složek stravy na ženu v průběhu těhotenství a v konečném důsledku i na plod. Pozornost je věnována nutričním hodnotám potravin, blíže jsou specifikovány jednotlivé živiny, vitamíny a minerály. V neposlední řadě se práce soustředí na rizikové potraviny a mikroorganismy, s těmito potravinami asociované, způsobující alimentární onemocnění. Důkladně …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the significance and influence of the specific food components on a woman during pregnancy and consequently on the fetus. The nutritional values of food, the particular nutrients, vitamins and minerals are closely specified. Last but not least, the thesis focuses on unsafe food and microorganisms associated with this food causing alimentary diseases. Possible negative …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Determination of the presence of pathogenic island in causative agents of potato common scab
Darya Roslyakova -
Eggs as a Suitable Tool for Species Diagnosis of Causative Agents of Human Diphyllobothriosis (Cestoda)
Kateřina LEŠTINOVÁ -
Identification of physical and chemical factors regulating gene expression and infectivity of the Lyme disease spirochetes
Veronika PAVLASOVÁ -
Campylobacter a Salmonella jako původci alimentárních onemocnění
Kristina Hartmanová -
Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované
Simone Raidová -
Zástupci rodu Clostridium jako původci alimentárních infekcí
Andrea SLIVKOVÁ -
Alimentárně přenosná parazitární onemocnění
Pavla Bočková -
Parazitární onemocnění alimentárního původu
Eva Illíková