Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu – Martin Jouja
Martin Jouja
Bachelor's thesis
Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu
Meatiness and fatness during growth of Aberdeen angus
Abstract:
Zmasilost a protučnělost má největší podíl na zpeněžování jatečného skotu. Je tedy poměrně důležité se na tyto vlastnosti hlouběji zaměřit a poznatky začít využívat při šlechtění. Jedním z moderních způsobů zjišťování zmasilosti a protučnělosti je ultrasonografie. V zahraničí je tento systém již využíván. Pokud bude o tento progresivní systém zájem i v České republice, tak bude probíhat intenzivní …moreAbstract:
Metiness and fatness has the largest impact in the monetization of cattle for slaughter. It is quite important to focus on these qualities more deeply and start to use them in breeding systems. One of the modern ways to detect meatines and fatness is ultrasonography. This system is already used abroad. If Czech farmers are interested in this method, then an intensive breeding about meatiness and fatness …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JOUJA, Martin. \textit{Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/tu1kay/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Organic Farming / Organic Farming
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights