Bc. Nela Danková, DiS.

Diplomová práce

Vliv kyslíku v procesu výroby šumivých vín

The influence of oxygen in the process of sparkling wine production
Anotace:
Kyslík má v šumivém víně nepostradatelný vliv na senzorické i analytické vlastnosti a bývá technology při výrobě sektů podceňován. Práce je zaměřena na vliv kyslíku v šumivých vínech, o typech uzávěrů, technologii výroby a historii obou zmí-něných. Množství přítomného rozpuštěného kyslíku ve víně, jehož vliv je zjišťován v experimentální části, souvisí s typem korunkového uzávěru, kde bylo použito …více
Abstract:
Oxygen has an essential impact on the sensoric and analytic attributes of sparkling wine and is underrated in the proces of winemaking. This thesis is focused on the effect of an oxygen in the sparkling wine. The thesis also deals about types of sparklingbottle tops, winemaking and it's history. An amount of the dissolved oxy-gen in wine, that we measured in the experimental part of thesis, is related …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
  • Oponent: Štěpán Tesařík, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta