Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech – Kateřina Štěpánková
Kateřina Štěpánková
Bachelor's thesis
Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech
Rheological Properties of Pistacia lentiscus var. Chia (Mastic Gum) in Selected Food Systems
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo popsat změny viskozity v modelových systémech v důsledku přídavku mastichy v různých koncentracích a závislosti na zvyšující se teplotě. V praktické části bakalářské práce byly popsány a vyhodnoceny základní reologické vlastnosti, které nastaly při přídavku mastichy ve sledovaném teplotním rozmezí. Z analýz je patrné, že masticha má významný vliv na viskozitu modelových …moreAbstract:
The aim of this Bachalor thesis was to characterise the changes of viscocity caused by ad-dition of mastic gum at various concentrations and to evaluate the depandence of increa-sing temperature. In the practical part of this thesis was described and evaluated the rheo-logical properties that occurred by the addition of Chios mastic gum in a temperature range of 10 up to 80 °C. The analyses showed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTĚPÁNKOVÁ, Kateřina. \textit{Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/tw8bq6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Štěpánková, Kateřina. Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru Fázová přeměna vlhkého vzduchu při jeho ochlazování pod teplotu rosného bodu aplikovaná na podlahovém konvektoru
Jan Barák -
Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání
Jiří Zelený -
Teplota jako ekologická reprodukční bariéra
Veronika Kršáková -
Tělesná teplota pacientů při operačním výkonu v celkové anestezii
Hana Fiedlerová -
Teplota jako klíčový faktor hibernace netopýrů
Kristína Stromková -
Teplota vzplanutí segmentů pozemního paliva lesních porostů
Anna Makarová -
Teplota, tepelná expozice a tepelný komfort v urbánní krajině
-
Teplota termické modifikace dřeva a její dopad na chemické změny v jeho struktuře v interakci na vybrané fyzikální a mechanické vlastnosti
Ondřej Šárovec