Kateřina Štěpánková

Bachelor's thesis

Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech

Rheological Properties of Pistacia lentiscus var. Chia (Mastic Gum) in Selected Food Systems
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo popsat změny viskozity v modelových systémech v důsledku přídavku mastichy v různých koncentracích a závislosti na zvyšující se teplotě. V praktické části bakalářské práce byly popsány a vyhodnoceny základní reologické vlastnosti, které nastaly při přídavku mastichy ve sledovaném teplotním rozmezí. Z analýz je patrné, že masticha má významný vliv na viskozitu modelových …more
Abstract:
The aim of this Bachalor thesis was to characterise the changes of viscocity caused by ad-dition of mastic gum at various concentrations and to evaluate the depandence of increa-sing temperature. In the practical part of this thesis was described and evaluated the rheo-logical properties that occurred by the addition of Chios mastic gum in a temperature range of 10 up to 80 °C. The analyses showed …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2017

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štěpánková, Kateřina. Reologické vlastnosti Pistacia lentiscus var. Chia (mastichová guma) ve vybraných potravinových systémech. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe