Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích – Bc. Eva MIKULKOVÁ
Bc. Eva MIKULKOVÁ
Master's thesis
Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích
Chromatographic determination of vitamins group B in cereals
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích pomocí chromatografické metody HPLC. Teoretická část práce se zabývá vlastnostmi vybraných vitaminů skupiny B, dále se zabývá popisem cereálií a metodou HPLC s UV detekcí. V praktické části je popsána metodika pro stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích a stanovení vitaminu B2 v pšenici ozimé, dále je zde uvedeno stanovení …moreAbstract:
The aim of this thesis was to determine the B group vitamins in cereals by HPLC chroma-tographic methods. The theoretical part deals with the properties of selected group B vitamins, also deals with the description of cereal and the HPLC method using UV detection. The experimental part describes the methodology for the determination of B group vitamins in cereals, isolation and determination of vitamin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14572
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MIKULKOVÁ, Eva. Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Stanovení vitaminu E v netradičních cereáliích a jejich klíčcích
Helena Hamacková