Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu – Bc. Olga Fil
Bc. Olga Fil
Diplomová práce
Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu
Alternative molecular-genetic techniques usable in classification of strains of lactobacilli or lactobacilli occurring in environmental samples
Anotace:
Řád Lactobacillales zahrnuje významné rody bakterií mléčného kvašení, jejichž konkrétní druhy a kmeny jsou široce využívány v mlékařském, pečivárenském, krmivářském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Bakterie mléčného kvašení jsou tradičně používány pro fermentaci potravin a krmiv a jsou všeobecně považovány za prospěšné mikroorganismy. Řada kmenů, zvláště z rodu Lactobacillus, má potvrzené …víceAbstract:
The order Lactobacillales includes important genera of lactic acid bacteria, whose specific species and strains are widely used in the dairy, bakery, feed, food, and pharmaceutical industries. Many strains, especially of the genus Lactobacillus, have confirmed and probiotic properties, and require detailed identification and classification of the strains used. The shortcomings of the conventional marker …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jiří Killer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FIL, Olga. \textit{Alternativní molekulárně-genetické metody využitelné při klasifikaci čistých kultur laktobacilů či laktobacilů ze směsných vzorků různého původu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/tw96kj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Kateřina Müllerová -
Probiotika, huminové kyseliny a jejich význam ve výživě psů
Kristýna Kříhová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Mikrobiom, probiotika a probiotická kosmetika v kontextu acne vulgaris
Hana Synková -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach
Název
Vložil
Vloženo
Práva