Bc. Johana Bílková

Diplomová práce

Detekce kvasinek rodu Brettanomyces metodou Real-time PCR

Detection of Brettanomyces yeast by Real-time PCR method
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o kvasinkách Brettanomyces bruxellensis, zjišťuje, která výrobní fáze je nepříznivější pro jejich množení a jestli má počáteční množství kvasinek vliv na jejich množství ve finálním víně. Literární část pojednává o charakteristice tohoto druhu a jeho metabolických produktech, popisuje metodu pro detekci těchto kvasinek ve víně, Real-time PCR. Experimentální část práce …více
Abstract:
This diploma thesis is about Brettanomyces bruxellensis yeasts, which production phase is most favorable to their growth and if the amount of the yeasts on the beginning has influence on the amount of the yeasts in the final wine. In the introduction part there are characteristic of the yeasts and its metabolic products, described the method for yeasts detection in wine, Real-time PCR. Experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Aleš Eichmeier, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Híc, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta