Bc. Johana Bílková

Master's thesis

Detekce kvasinek rodu Brettanomyces metodou Real-time PCR

Detection of Brettanomyces yeast by Real-time PCR method
Abstract:
Tato diplomová práce pojednává o kvasinkách Brettanomyces bruxellensis, zjišťuje, která výrobní fáze je nepříznivější pro jejich množení a jestli má počáteční množství kvasinek vliv na jejich množství ve finálním víně. Literární část pojednává o charakteristice tohoto druhu a jeho metabolických produktech, popisuje metodu pro detekci těchto kvasinek ve víně, Real-time PCR. Experimentální část práce …more
Abstract:
This diploma thesis is about Brettanomyces bruxellensis yeasts, which production phase is most favorable to their growth and if the amount of the yeasts on the beginning has influence on the amount of the yeasts in the final wine. In the introduction part there are characteristic of the yeasts and its metabolic products, described the method for yeasts detection in wine, Real-time PCR. Experimental …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Aleš Eichmeier, Ph.D.
  • Reader: Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta