Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic – Bc. Tereza Rychetská
Bc. Tereza Rychetská
Diplomová práce
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Possibility of patogenic bacteria inhibition in duck meat using oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles
Anotace:
Předložená diplomová práce se zaměřuje na využití antimikrobiálního účinku komplexu těkavých látek obsažených v oreganové silici enkapsulované do jílových nanočástic. Cílem práce bylo prodloužit údržnost kachního masa a zároveň inhibovat patogenní mikroorganismy. V posledních letech je značná pozornost věnována právě využití rostlinných silic jako možného moderního způsobu konzervace. V experimentální …víceAbstract:
This master thesis is focused on the using of antimicrobial effect of complex of volatile subtances contained in oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles. The aim was to prolong the shelf life of duck meat and also to inhibit pathogenic microorganisms. In recent years, a significant attention is being paid to the use of essential oils as a possible modern method of conservation. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RYCHETSKÁ, Tereza. \textit{Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/txu1d2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
Možnost prodloužení úchovy čerstvého kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do křemičitých nanočástic
Barbora Lídlová -
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová -
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Nina West -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva