Kristýna Kabeláčová
Bakalářská práce
Kvalita drůbežího masa
Quality of poultry meat
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou drůbežího masa. Drůbeží maso je ovlivněno především chemickým složením, kdy je důležitý obsah esenciálních aminokyselin, např. u krůtího maso je vysoký obsah lyzinu. Obsah cholesterolu je nízký z důvodů nízkého obsahu tukové složky. U starší drůbeže je více tuku, hromadí se v dutině břišní. Mezi senzorické vlastnosti drůbežího masa patří chuť, křehkost, textura …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with the quality of poultry meat. Poultry meat is influenced mainly chemical composition, it is important content of essential amino acids, e.g. turkey meat is at a high content of lysine. The cholesterol content is low due to the low content of fat components. For older poultry is more fat accumulates in the abdominal cavity. Among the sensory properties include poultry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Genetické markery kalpainy a kalpastatity a kvalita masa u různých druhů hospodářských zvířat
Filip Dytrt -
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Zuzana Štemberková -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Mikrobiologická kvalita masa
Ria Collinsová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ -
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva