Kristýna Kabeláčová

Bakalářská práce

Kvalita drůbežího masa

Quality of poultry meat
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou drůbežího masa. Drůbeží maso je ovlivněno především chemickým složením, kdy je důležitý obsah esenciálních aminokyselin, např. u krůtího maso je vysoký obsah lyzinu. Obsah cholesterolu je nízký z důvodů nízkého obsahu tukové složky. U starší drůbeže je více tuku, hromadí se v dutině břišní. Mezi senzorické vlastnosti drůbežího masa patří chuť, křehkost, textura …více
Abstract:
This Bachelor thesis deals with the quality of poultry meat. Poultry meat is influenced mainly chemical composition, it is important content of essential amino acids, e.g. turkey meat is at a high content of lysine. The cholesterol content is low due to the low content of fat components. For older poultry is more fat accumulates in the abdominal cavity. Among the sensory properties include poultry …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses txzvzq txzvzq/2
28. 4. 2015
Složky
Soubory
Halíčková, K.
28. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.