Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků – Alena Formáčková
Alena Formáčková
Bakalářská práce
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Microbiological quality of milk and dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou kravského mléka, určeného k výrobě konzumního mléka a mléčných výrobků, dále pojednává o chemickém složenía nutričních vlastnostech mléka v souvislosti se zdravím člověka.Mezi hlavní složky mléka patří voda (87,3 %), bílkoviny (3,2 %), tuky (3,9%) a sacharidy (3,2 %). Specifickým mléčným sacharidem je laktóza. Mléčný tuk se skládá z mastných …víceAbstract:
This bachelor thesis is devoted to a microbiological quality of a cow milk, which is further designated for consumer milk production and other dairy products. Further the essay discusses about chemical composition and nutritional qualities related to human health.Between the main components of milk belongs water (87.3%), proteins (3.2%), fat (3.9%) and saccharides (3.2%). A specific dairy saccharide …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Šárka Musilová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FORMÁČKOVÁ, Alena. \textit{Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/tzzl4d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Michaela BEZÁNYIOVÁ -
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Tereza Bena -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva