Nové směry v technologii mražených krémů – Dominika Pastorková
Dominika Pastorková
Bakalářská práce
Nové směry v technologii mražených krémů
New trends in technology of ice cream
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu mražených krémů a zmrzlin. Popisuje druhy použitých surovin a jejich vliv na jakost výsledného produktu.Mražené krémy se dle legislativy rozdělují na několik druhů, buď podle množství nebo typu suroviny. Zároveň se práce krátce věnuje historii vzniku zmrzliny a postupnému rozvíjení jed-notlivých technologií, které usnadnily nynější výrobu. Dále jsou zde zmíněny …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production of ice cream. The thesis describes usage of raw materials and their influence on the quality of the final product.Ice creams are divided into several categories, depending on quantity or kind of raw materials, according to valid legislation.Simultaneously, the thesis shortly pursues a history of ice cream and progressive developing technologies, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Pytel
- Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sandstone Palettes from the PPNB site of Basta (Jordan): question of production technology and function
Dominik Chlachula -
The Project of Innovation of Supportive Tools of the Technology Innovation Center in Zlin in the Field of Startups
Mehmet Berk Özyürek -
Digitization of Records of Performed Autonomous Maintenance Activities on Pc Panels of Production Lines
Mehmet Burak Bozaslan -
Impact of new technology and modernization of the agriculture sector in northern India on the economy of the region.
- Deepti -
Technologie výroby čerstvých sýrů v závislosti na použitých surovinách a podmínkách výroby
Jana Koudelková -
Mikrobiologické parametry výroby, skladování a distribuce raw potravin
Jaroslav Vávra -
Mikroskopické houby jako kontaminanty raw tyčinek
Jaroslav Vávra -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková