Michaela Hrdličková

Bachelor's thesis

Technologie výroby ve vztahu ke kvalitě tvarohových krémů

Technology of production in relation to quality of quark cream
Abstract:
Předmětem této bakalářské práce byl průzkum problematiky výroby kyselých sýrů, zejména měkkého tvarohu a tvarohových dezertů. Velký důraz byl kladen na faktory ovlivňující výrobu a kvalitu tvarohů a tvarohových krémů, především vliv mléka, pasterační teploty mléka, používaný typ čistých kultur, vliv zrací teploty, použitý typ syřidla a aditivních látek za účelem zlepšení reologických vlastností. V …more
Abstract:
The subject of this thesis was to survey the problems of production of cheese, especially soft quark and desserts. The main emphasis was put on factors affecting the production and quality of the quark and quark creams, emphasis on the influence of the milk, temperature of milk pasteurization, the type used milk yeast, the influence of ripening temperature, the type of rennet and additives in order …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Agronomy

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses u1cqxn u1cqxn/2
26/4/2015
Folders
Files
Halíčková, K.
26/4/2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.