Technologie výroby ve vztahu ke kvalitě tvarohových krémů – Michaela Hrdličková
Michaela Hrdličková
Bachelor's thesis
Technologie výroby ve vztahu ke kvalitě tvarohových krémů
Technology of production in relation to quality of quark cream
Abstract:
Předmětem této bakalářské práce byl průzkum problematiky výroby kyselých sýrů, zejména měkkého tvarohu a tvarohových dezertů. Velký důraz byl kladen na faktory ovlivňující výrobu a kvalitu tvarohů a tvarohových krémů, především vliv mléka, pasterační teploty mléka, používaný typ čistých kultur, vliv zrací teploty, použitý typ syřidla a aditivních látek za účelem zlepšení reologických vlastností. V …moreAbstract:
The subject of this thesis was to survey the problems of production of cheese, especially soft quark and desserts. The main emphasis was put on factors affecting the production and quality of the quark and quark creams, emphasis on the influence of the milk, temperature of milk pasteurization, the type used milk yeast, the influence of ripening temperature, the type of rennet and additives in order …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights