Zlata Hrazdilová

Bachelor's thesis

Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou

Technology of Production of Cheese with Milled Curd
Abstract:
Tato práce je zaměřena na technologii výroby sýrů s mletou sýřeninou. Popisuje a co nejvíce přibližuje technologii výroby sýrů tohoto druhu, stručně popisuje historii sýrů s důrazem na historii výroby nejvýznamnějšího sýru s mletou sýřeninou, kterým je Cheddar. V následujících částech jsou popsány požadavky pro základní suroviny, kterými je mléko, startérová kultura a barvivo annatto. Dále jsou vysvětleny …more
Abstract:
This thesis focuses on the production technology of cheeses with milled curd. The main goals are to describe and clarify the production technology of this sort of cheeses, briefly characterize the history of their production and illustrate the requirements for basic ingredients, i.e. milk, starter culture and annatto coloring. Moreover, the corresponding technological processes are explained and described …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Agronomy

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses u243tt u243tt/2
26/4/2015
Folders
Files
Halíčková, K.
26/4/2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.