Zlata Hrazdilová
Bachelor's thesis
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Technology of Production of Cheese with Milled Curd
Abstract:
Tato práce je zaměřena na technologii výroby sýrů s mletou sýřeninou. Popisuje a co nejvíce přibližuje technologii výroby sýrů tohoto druhu, stručně popisuje historii sýrů s důrazem na historii výroby nejvýznamnějšího sýru s mletou sýřeninou, kterým je Cheddar. V následujících částech jsou popsány požadavky pro základní suroviny, kterými je mléko, startérová kultura a barvivo annatto. Dále jsou vysvětleny …moreAbstract:
This thesis focuses on the production technology of cheeses with milled curd. The main goals are to describe and clarify the production technology of this sort of cheeses, briefly characterize the history of their production and illustrate the requirements for basic ingredients, i.e. milk, starter culture and annatto coloring. Moreover, the corresponding technological processes are explained and described …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights