Barbora Moravcová
Bachelor's thesis
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Pathogenic microorganisms in food
Abstract:
Alimentární onemocnění způsobená patogenními mikroorganismy ohrožují lidské zdraví, a i přes dodržování striktních hygienických zásad a postupů v potravinářském průmyslu počty hlášených onemocnění neklesají. Zajistit bezpečnost potravin nadále zůstává prioritou v národním systému bezpečnosti potravin České republiky a zemí Evropské unie. Cílem práce byl literární přehled o patogenních mikroorganismech …moreAbstract:
Alimentary infections caused by pathogenic microorganisms endanger human health and, despite strict hygiene in the food industry, the number of reported diseases is not declining. Ensuring food safety remains a priority in the national food safety system of the Czech Republic and the countries of the European Union. The aim of this bachelor thesis is a literature review of pathogenic microorganisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Reader: Nikol Modráčková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MORAVCOVÁ, Barbora. \textit{Patogenní mikroorganismy v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/u24elj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mikrobiologický pohled na tzv. raw food (syrovou stravu)
Anežka Skarková -
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Srovnávání eDNA z matrice biofilmu s genomovou DNA bakterií Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes a Salmonella spp.
Pavlína Křapková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights