Exploitation of beneficial microorganisms and guanidine nanoparticles in vegetable crops – Sana Saleem, MSc.
Sana Saleem, MSc.
Disertační práce
Exploitation of beneficial microorganisms and guanidine nanoparticles in vegetable crops
Využití prospěšných mikroorganismů a nanočástic guanidinu v zeleninových plodinách
Anotace:
Udržování zdravých a funkčních ekosystémů při současném splnění požadavků na potraviny vyžaduje udržitelné zvýšení zemědělské produkce. Za normálních i stresových podmínek je používání biologických produktů, jako jsou prospěšné houby, považováno za nezbytné pro zachování kondice plodin a zdraví půdy. Životaschopným dlouhodobým způsobem, jak zvýšit produktivitu zemědělství, je zahrnout pozitivní interakce …víceAbstract:
Maintaining healthy and functional ecosystems while meeting food demands requires a sustainable increase in agricultural output. In both normal and stress conditions, the use of bio-products such as beneficial fungi are thought to be essential for preserving crop fitness and soil health. A viable long-term way to raise agricultural productivity is to include positive microorganism–plant interactions …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 2. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program:
European Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Biotechnological approach in resistant breeding in Brassica oleracea var. capitata (cabbage) against Fusarium wilt.
Oushadee Anuththara Jayalath Abeyawardana Mudiyanselage -
Protoplastové kultury květáku Brassica oleracea L. var. botrytis (L.)
Michaela FOJTÍKOVÁ -
Biochemická charakterizace rekombinantní S-nitrosoglutathionreduktasy z Brassica oleracea a Lactuca sativa
Tereza TICHÁ -
In vitro selection for Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans resistance in Brassica vegetables
Oushadee Anuththara Jayalath Abeyawardana Mudiyanselage -
Využití molekulárně genetických metod v procesu zvyšování kvality produkce osiv vybraných zelenin rodu Brassica
Jakub Pečenka -
The study of physical and chemical signaling pathways related to light, abiotic and biotic stresses
Jan HLAVINKA -
Insights from NMR metabolomics into plant responses to environmental stress
Anna Mascellani -
Species Discrimination and Monitoring of Abiotic Stress Tolerance by Chlorophyll Fluorescence Transients
Anamika MISHRA