Anežka Chovancová
Bachelor's thesis
Aktivní obaly v potravinářství
Active food contact material
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na aktivní obaly v potravinářství. Jsou uvedeny rozdíly a zá-kladní požadavky na tradiční a aktivní obalové materiály v rámci potravinové legislativy. Dále jsou vysvětleny základní principy, na kterých fungují aktivní obalové materiály a metody jejich příprav. Podrobněji jsou popsány funkce a principy konkrétních aktivních obalových materiálu. Zmíněna jsou také potenciální …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on active packaging in food industry. Differences and require-ments for traditional and active packaging materials under food legislation are introduced. In the next part, the basic principles active packaging and methods of their preparation are men-tioned. The function and principles of a specific active packaging materials are described in more detail. Potential health …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Chovancová, Anežka. Aktivní obaly v potravinářství. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Aktivní systémy balení založené na principu sorpce
Veronika Stryczková -
Aktivní systémy balení pro potravinářské aplikace
Václav Maťátko -
Aktivní a inteligentní systémy balení
Daniel Filip -
Způsoby balení potravin a jejich vliv na přítomnou mikroflóru
Michaela Urbánková -
Systémy aktivního balení potravin
Iveta Hošmánková