Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů – Ing. Kristýna HLADKÁ
Ing. Kristýna HLADKÁ
Bachelor's thesis
Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů
The effect of addition of whey powder on the sensory quality of processed cheeses
Abstract:
Cílem této práce bylo realizovat výrobu tavených sýrů bez přídavku a s přídavkem 2 % a 4 % sušené syrovátky. Tavené sýry byly taveny v laboratorních podmínkách. Násled-ně byla provedena chemická analýza. Ve zkoumaných tavených sýrech byl obdobný obsah sušiny, tuku a tuku v sušině. Tato skutečnost nám dovolila v rámci senzorické analýzy srovnávat vliv přídavku sušené syrovátky na konzistenci tavených …moreAbstract:
The aim of this bachelor{\crq}s thesis was to realise the production of processed cheeses without and with the addition 2 % and 4 % of Whey powder. Processed cheeses were processed in laboratory conditions. Subsequently the chemical analysis was made. In examined cheeses the contest of dry matter, fat and fat in dry matter were similar. Because of this fact we could compare through sensory analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2006
Identifier:
2290
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2006
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLADKÁ, Kristýna. \textit{Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2006. Available from: https://theses.cz/id/u53mzg/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HLADKÁ, Kristýna. Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2006
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová