Ing. Kristýna HLADKÁ

Bachelor's thesis

Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů

The effect of addition of whey powder on the sensory quality of processed cheeses
Abstract:
Cílem této práce bylo realizovat výrobu tavených sýrů bez přídavku a s přídavkem 2 % a 4 % sušené syrovátky. Tavené sýry byly taveny v laboratorních podmínkách. Násled-ně byla provedena chemická analýza. Ve zkoumaných tavených sýrech byl obdobný obsah sušiny, tuku a tuku v sušině. Tato skutečnost nám dovolila v rámci senzorické analýzy srovnávat vliv přídavku sušené syrovátky na konzistenci tavených …more
Abstract:
The aim of this bachelor{\crq}s thesis was to realise the production of processed cheeses without and with the addition 2 % and 4 % of Whey powder. Processed cheeses were processed in laboratory conditions. Subsequently the chemical analysis was made. In examined cheeses the contest of dry matter, fat and fat in dry matter were similar. Because of this fact we could compare through sensory analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 5. 2006
Identifier: 2290

Thesis defence

  • Date of defence: 20. 6. 2006

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HLADKÁ, Kristýna. Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2006

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies