Food Security and Land Redistribution in Zimbabwe – Tendai Tecla Kuzamba
Tendai Tecla Kuzamba
Master's thesis
Food Security and Land Redistribution in Zimbabwe
Potravinová bezpečnost a přerozdělování půdy v Zimbabwe
Abstract:
Práce se snaží zhodnotit dopady na potravinovou bezpečnost v Zimbabwe s ohledem na dopady pozemkové reformy. Zimbabwe je ekonomika založená na zemědělství a s převažujícími světovými trendy v oblasti zajišťování potravin spolu s periodickými suchy a dopady klimatických změn zaznamenala pokles ekonomiky. Na základě těchto příčin nejistoty v potravinách se snažíme posoudit míru nejistoty potravin v Zimbabwe …moreAbstract:
The thesis seeks to assess the effects on Food security in Zimbabwe looking at the effects of land reform. Zimbabwe is agro-based economy, and with the prevailing world trends on food security coupled with periodic droughts and effects of climate change, it has seen a decline in the economy. It is on the basis of these causes of food insecurity we seek to assess the level of food insecurity in Zimbabwe …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Nahanga Verter, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUZAMBA, Tendai Tecla. \textit{Food Security and Land Redistribution in Zimbabwe}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Regional Development and International Studies. 2019. Available from: https://theses.cz/id/u5f19k/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studiíMendel University in Brno
Faculty of Regional Development and International StudiesMaster programme / field:
International Territorial Studies / International Development Studies
Theses on a related topic
-
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Kvalita a dostupnost tlumočnických služeb pro neslyšící a nedoslýchavé osoby v Moravskoslezském kraji
Miluše Theimerová -
Kvalita a dostupnost sociálních služeb ve vybraném regionu
Dana Šálková -
Kvalita a rozsah regionálnych potravín využitelných v jednotlivých ročných obdobiach
Viliam Berger -
Kvalita a dostupnost zdravotní péče ve světle probíhajících reforem
Petra Krabcová -
Využití informačních systémů pro zlepšení přesnosti předpovědi dostupnosti zboží
Ondřej Koutný -
Revenue management a jeho vyuziti v hotelech v Praze
Denisa Mikolášková -
Vyuziti ICT v oblasti Dítě a svět v předškolním vzdělávání
Pavlína BULÍŘOVÁ