Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace – Bc. Kateřina Kryštofová
Bc. Kateřina Kryštofová
Master's thesis
Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace
Analyse of sheep milk composition during lactation
Abstract:
Cílem mé diplomové práce pod názvem „Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace“ bylo provést rozbor hlavních ukazatelů mléka jako je sušina, tuk, bílkovina, laktóza, počet somatických buněk, aktivní a titrační kyselost, syřitelnost a jakost sýřeni-ny a následně výsledky vyhodnotit matematicko-statistickými metodami. Cílem této práce bylo zjistit vztahy mezi fází laktace a ukazateli ovčího …moreAbstract:
The aim of the thesis was analyse of sheep milk composition during lactation. Milk was analysed for milk yield, total solids, fat, protein, lactose, somatic cell coun (SCC), active acidity (pH), titratable acidity, rennet clotting time and rennet curd quality and then recorded data were satistically analyzed by program STATISTICA. The samplings were carried in months April – September 2018 on sheep …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Jan Kuchtík
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Animal Breeding / Animal Breeding