Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace – Bc. Kateřina Kryštofová
Bc. Kateřina Kryštofová
Master's thesis
Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace
Analyse of sheep milk composition during lactation
Anotácia:
Cílem mé diplomové práce pod názvem „Zhodnocení mléčné užitkovosti ovcí v průběhu laktace“ bylo provést rozbor hlavních ukazatelů mléka jako je sušina, tuk, bílkovina, laktóza, počet somatických buněk, aktivní a titrační kyselost, syřitelnost a jakost sýřeni-ny a následně výsledky vyhodnotit matematicko-statistickými metodami. Cílem této práce bylo zjistit vztahy mezi fází laktace a ukazateli ovčího …viacAbstract:
The aim of the thesis was analyse of sheep milk composition during lactation. Milk was analysed for milk yield, total solids, fat, protein, lactose, somatic cell coun (SCC), active acidity (pH), titratable acidity, rennet clotting time and rennet curd quality and then recorded data were satistically analyzed by program STATISTICA. The samplings were carried in months April – September 2018 on sheep …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Jan Kuchtík
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Animal Breeding / Animal Breeding