Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu – Bc. Tomáš Marcin
Bc. Tomáš Marcin
Master's thesis
Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu
The Effect of Selected Factors on Degradation Changes of Aspartame
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku aspartamu a jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Bude zkoumat vnější vlivy podporující degradaci aspartamu a také do jaké míry jsou na sobě závislé jednotlivé faktory prostředí. Tato práce potvrzuje nestabilitu aspartamu ve vodném prostředí s různým pH a jeho degradaci na fenylalanin, aspartylfenylalanin a diketopiperazin. Také byla zjištěna vyšší míra …viacAbstract:
The thesis is focused on the characteristics of the aspartame and its physico-chemical properties. It will examine the external influences that support the degradation of the aspartame and also to what extent they are dependent on each individual environmental factors. This study confirms the instability of aspartame in aqueous environments with varying pH and its degradation to phenylalanine, diketopiperazine …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zverejniť od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Marcin, Tomáš. Vliv vybraných faktorů na degradační změny aspartamu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.